Hoe werken vitrines?

Lars Kuijpers

je koopt de showcase, zet het op je plank, en je moet wachten tot het evenement komt rond. Daarna ga je naar je plaatselijke winkel en haal je het op. Je hoeft niet eens de naam van de winkel te weten, want je hebt al een deal met de winkel. Als ik over een bepaalde maand een showcase wil, dan snap ik het. En als ik daar een display kan kopen, dan koop ik daar een vitrine. In tegenstelling tot Kaarsjes Kroonluchter is het dus opvallend zuiniger. Ik moet dat elke keer in gedachten houden. Ik wil niet alleen een vertoning bij mij thuis. Ik wil dat al mijn vrienden'displays daar, zodat ze niet hoeven te winkelen helemaal opnieuw.

Je zou kunnen denken: Ik wil gewoon een display te kopen. Dan heb je het mis. Mijn vraag is: Wat is een display, eigenlijk? Mij is verteld dat u in Nederland, als u een tentoonstelling op een veiling koopt, de commissie van de veilingmeester moet betalen. Een display is meer dan een kunstwerk: het is een plek waar mensen kunnen komen kijken. Het is de plek waar ik mijn werk kan verkopen en er geld voor kan krijgen. Is er een goede online winkel voor showcases? Maar ik weet niet hoeveel geld ik kan verdienen met het verkopen van displays. Als je mijn galerie ziet bij de volgende tentoonstelling van jou, kom dan gerust langs om langs te komen en hallo te zeggen. Ik zal proberen je uit te leggen wat het is, waarom je het moet zien en hoe je me helpen. "In een land als Nederland, met zoveel kunstmusea, moet je het een of het ander kiezen: je moet de beste kunstwerken laten zien en een ander om ze te verkopen. Voor mij is dit heel logisch. Veel mensen die bij mij komen hebben een echte interesse in kunst, maar missen het budget om het te ondersteunen. Denk aan de vergelijking vitrine. Om een goede tentoonstelling te ondersteunen moet je een goed budget hebben. Als je een geweldig kunstwerk wilt zien, moet je het er goed laten uitzien. Een museum is een manier om dit te doen, om informatie te geven over kunst, om mensen in het veld te brengen. Als u probeert om geld in te zamelen om uw volgende show te maken, moet je het goed doen.